Как се приготвят Варено-пържени картофи
Необходими продукти:
# 1 кг. картофи
# 2 яйца
# 2 ч.ч. брашно
# половин връзка магданоз
# 100г. пармезан(кашкавал)
# сол
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват, нарязват и сваряват добре. Изсипва се водата и се пасират. Слага им се яйцата, брашното, магданоза, пармезана(ако е кашкавал настърган на ситно), сол, черен пипер. Омесва се добре в/у набрашнена дъска се прави руло дебело около 2см. Реже се на парченца 2см на 2см овалват се с брашно и се пускат в дълбока тенджера с вряща подсолена вода. Пускат се по малко,като изплуват на повърхността се изваждат в/у салфетка. В тиган загряваме олио и пускаме картофките леко да се зачервят, може да се пържат заедно с аспержи.
Без да се пържат се поднасят със запържен доматен сос с чесън.