Капама с няколко вида месо
продукти:
3 бр. пилешки бутчета
500 г свинско месо
500 г телешко месо (или заешко)
500 г тънка наденица
1 кг гъби печурки
14 бр. зелеви листа - от кисело зеле
75 г масло
1 ч.ч. бира
1 с.л. червен пипер
40 мл олио
приготвяне:
Сваряват се поотделно свинското и телешкото (заешко) месо. Гъбите се нарязват и се отделят 14 бр. зелеви листа. След това се нарязват двата вида месо на едри парчета, нарязва се и наденицата на 16 см. дълги парчета. В глинен гювеч се налива олио, отгоре пилешките бутчета, сол, малко гъби, покрива се с 4 бр. зелеви листа. Следващ ред - нарежда се свинското месо, сол, малко гъби, масло и се покрива отново с 4 бр. зелеви листа. Следващ ред - нарежда се телешкото месо, сол, гъби, след това се нарежда наденицата, пак гъби, поръсва се с червен пипер и се покрива всичко с последните 4 бр. зелеви листа. Оформя се добре и се залива с бирата и половин ч.ч. вода. Пече се на ниски градуси 2 часа.