Рецепти за вкусна капама за Коледните празници

вход през zajenata.bg
682617

Капама с пуйка

Продукти:
1 бр. пуйка - около 1.5 кг
1 бр. кисела зелка - около 2 кг
сол
черен пипер
счукан кориандър
50 г мас (олио)
4-5 с.л. сусамени зърна
200 г сланина (пушено месо)
1 ч.л. червен пипер
1 ч.ч. бяло вино
1/3 ч.ч. зелев сок
Тесто за кнедли:
500 г картофи
2 с.л. грис
2 с.л. брашно
1 бр. яйце
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. смлян кориандър

Приготвяне:
Пуйката се нарязва на късове, намазва се леко със сол, едро смлян черен пипер и обилно със счукан кориандър. Всяко парче се намазва с малко мас и се овалва в сусамени зърна, предварително позапържени в сух тиган. Всеки къс месо се увива в лист от киселата зелка, като във всеки пакет се слагат и по няколко парченца сланина.
Останалата кисела зелка се нарязва на ситно и се разбърква с остатъка от сланината, черен и червен пипер. Дъното на пръстен съд се покрива с част от зелето, нареждат се половината пакети с месо, покриват се със зеле, отгоре се слагат останалите пакети, и завършва със зеле. Сипва се виното и зелевия сок, покрива се с фолио и се пече 4-5 часа, на около 150 С.
Готовата пуйка се сервира с картофени кнедли. Сваряват се необелените картофи, обелват се и още топли се смачкват с преса. Прибавят се останалите продукти и се омесва не много твърдо тесто. Правят се топки около 5 см в диаметър. Една по една се пускат в кипяща подсолена вода. След като се издигнат на повърхността, се вадят с решетъчна лъжица и се оставят да се отцедят. При поднасяне се поливат със сгорещено масло или със сос от яденето. 

1 2 3 4 5 6 7
8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft