Рецепти за вкусна капама за Коледните празници

вход през zajenata.bg
682617

Капама със заек

 продукти:
1 заек (1,5 - 2 кг)
вътрешностите на заека
1 ч.ч. (200 г) булгур
1/2 ч.ч. (100 г) мазнина
1/2 ч.ч. (100 мл) вино
1 с.л. (10 г) червен пипер
бахар
черен пипер
сол

приготвяне:
Заекът се кисне в студена вода 10-12 часа, като местата със съсирена кръв се нарязват, за да се отдели по-лесно кръвта. След това се измива и се подсолява. Вътрешностите се измиват и се варят 1/2 час в подсолена вода, след което се нарязват на кубчета. В част от мазнината се задушава булгурът. След това се посолява и се разбърква. С нея се напълва заекът. Заекът, след като се зашие коремният отвор, се слага в съд с малко вода, залива се с виното и останалата мазнина и се задушава на тих огън, като капакът на съда се замазва с тесто.

1 2
3
4 5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft