Капама със свинско
Капама със свинско
4бр. свински пържоли бут
2 бр. пържоли пилешко филе
2 бр. пържоли пилешки бут
200 г пресни печурки
5-6 бр. свиски ребра
1-2 бр. сурово пушена наденица
100 г пушено топено сирене
1 ч.ч. бяло вино
смлян кимион
смлян черен пипер
1-2 зърна бахар
сол
уни сос
соев сос
1 бр. сушена чушка
1 чаша вода
Всичкото месо се овкусява с подправките - кимион, сол, черен пипер, уни и соев сос. Най-отдолу в глинен гювеч се подреждат ребрата и от всеки вид месо. Добавят се нарязани на филийки печурки, парченца топено сирене и така последователно всички продукти. Най-отгоре се слага една сушена чушка за вкус, бахара и се залива с виното и водата. По желание отгоре може и парченца кашкавал. Слага се капака и по възможност се запечатва с тесто. Гювеча се слага в тава и се слага в студена фурна. Пече се на умерена фурна около 2 часа.