Кнедли от хляб и маслини
10 филии бял хляб
2 малки глави лук
4 бр. яйца
4 с.л. зехтин
200 мл прясно мляко
1 връзка магданоз
250 г зелени маслини без костилки
черен пипер сол
подправки по избор
сол
Хлябът се нарязва на кубчета и се слага в дълбок съд. Лукът се нарязва на ситно и се запържва. После се добавят прясно мляко , солта, черният пипер и се оставя да поври. Готовата смес се излива върху кубчетата бял хляб и се обърква със ситно нарязания магданоз. Добавят се и нарязаните маслини, разбъркани с яйцата. Всичко това се разбърква хубаво, оставя се 5 минути да престои. След това сместа се поставя в продълговато парче фолио, намазано с масло, и се завива на руло, като двата края се затварят добре. Вари се 25 минути в подсолена вода, но не на много силен огън. Оставя се малко да изстине и после се маха фолиото и се реже на филийки, които се запържват в тиган с малко зехтин докато хванат златиста коричка.