Кнедли от черен дроб
Кнедли с грис и прясно мляко
Кнедли с рукола и сухари
Кнедли с картофи
Кнедли от кайзер питки
Кнедли с кайсии
Кнедли с извара и плодове
Кнедли от хляб и маслини
Кнедли с кайсии
1 кг картофи
1 бр. яйце
20 г масло
1 ч.ч. (200 г) брашно
кайсии
захар на бучки
галета
масло
захар
Сварените, настъргани картофи, яйцето, мазнината и брашното се замесват на гладко тесто, което се разточва на добре поръсена с брашно дъска на пласт с дебелина около 3 мм. Реже се на еднакво големи четириъгълници и в средата на всеки се слага по 1 зряла кайсия, в която на мястото на костилката е поставена бучка захар, след което четириъгълниците се завиват да обвият кайсията. Оформените кнедли се варят похлупени в подсолена вода, докато изплуват. След като се изцедят, овалват се добре в галета, посипват се със захар и се запържват в голямо количество мазнина. Отново се поръсват със захар и се сервират топли.
Вкусна кухня
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари