Кнедли от черен дроб
500 г свински черен дроб
2 с. л. олио
500 г бяло зеле
250 г хляб
2 яйца
500 г брашно
малко галета
50 г краве масло
сол на вкус млян черен пипер на вкус
1 ч. л. червен пипер
• Черният дроб се нарязва ситно и се задушава в олиото и малко вода.
• Хлябът се накисва в студена вода и след това се изстисква.
• Яйцата се разбиват на пяна и към тях се прибавят черният дроб, хлябът, брашното, сол и черен пипер на вкус.
• Измесва се тесто, от което се оформят малки кръгли кнедли.
• Варят се в подсолена вода около 20 минути.
• Отцеждат се и се овалват в препечена галета.
• След това се заливат с разтопено масло.
• Зелето се нарязва на ситно, задушава се с червен пипер и се сервира като гарнитура.
• Кнедлите от черен дроб със зеле се поднасят топли.