Вкусни кнедли рецепти

вход през zajenata.bg
50719
Кнедли с рукола и сухари

Кнедли с рукола и сухари

200 гр. картофи
1 шепа рукола
30 гр. шамфъстък
3 с. л. брашно
2 бр. сухари
250 мл. прясно мляко
1 к. л. соев сос
лимонов сок
30 гр. краве масло
сол и черен пипер

• За приготвяне на кнедлите сварете и обелете картофите.
• Намачкайте ги като за пюре.
• Към тях прибавете 2 с. л. брашно, яйцата, натрошените сухари, сол и черен пипер на вкус.
• Бланширайте руколата в подсолена вода, нарежете е на ситно и е добавете към картофената смес.
• Накрая добавете и натрошеният шамфъстък.
• Разбъркайте добре.
• От получената смес оформете малки топки и ги оваляйте в брашно.
• Сложете 2-3 литра вода със сол в дълбока тенджера и я оставете да заври.
• Пуснете топките във врящата вода.
• Кнедлите са готови, когато изплуват на повърхността.
• За соса запържете в загрят тиган с масло до златист цвят 1 с. л. брашно.
• Затоплете млякото и соевият сос с температура, като на запърженото брашно и ги добавете в тигана.
• Бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти.
• Ако в соса ви се образуват бучки, може да го прецедите.
• След като соса е леко изстинал прибавете лимоновия сок.
• На дъното на чиния сипете от соса и отгоре наредете кнедлите.
• Сервирайте кнедлите топли. 

1 2 3 4 5
6
7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft