Кнедли с рукола и сухари
200 гр. картофи
1 шепа рукола
30 гр. шамфъстък
3 с. л. брашно
2 бр. сухари
250 мл. прясно мляко
1 к. л. соев сос
лимонов сок
30 гр. краве масло
сол и черен пипер
• За приготвяне на кнедлите сварете и обелете картофите.
• Намачкайте ги като за пюре.
• Към тях прибавете 2 с. л. брашно, яйцата, натрошените сухари, сол и черен пипер на вкус.
• Бланширайте руколата в подсолена вода, нарежете е на ситно и е добавете към картофената смес.
• Накрая добавете и натрошеният шамфъстък.
• Разбъркайте добре.
• От получената смес оформете малки топки и ги оваляйте в брашно.
• Сложете 2-3 литра вода със сол в дълбока тенджера и я оставете да заври.
• Пуснете топките във врящата вода.
• Кнедлите са готови, когато изплуват на повърхността.
• За соса запържете в загрят тиган с масло до златист цвят 1 с. л. брашно.
• Затоплете млякото и соевият сос с температура, като на запърженото брашно и ги добавете в тигана.
• Бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти.
• Ако в соса ви се образуват бучки, може да го прецедите.
• След като соса е леко изстинал прибавете лимоновия сок.
• На дъното на чиния сипете от соса и отгоре наредете кнедлите.
• Сервирайте кнедлите топли.