Паста а ла Карбонара
450 г шарен бекон
4 бр. яйца
80 г сирене Пармезан (овче)
черен пипер
500 г макаронени изделия (паста)
скилидка чесън по желание
Нарежете бекона на ивици и го запържете на тих огън. Разбийте яйцата, прибавете сиренето и продължавайте да разбивате, докато се смесят добре. Междувременно варете и макароните (al dente - да не са разварени, а леко стегнати) в подсолена вода, отцедете ги и ги добавете към бекона. Загрейте макароните с бекона и добавете разбитите яйца. Яйцата не трябва да се препържват много, а трябва да останат малко кремозни. Добавете черен пипер и сервирайте.
Ако искате вкусът да бъде по-силен, загрейте една лъжица олио и пуснете една цяла скилидка чесън и позапържете (същата се изважда, след като се позапържи и пусне аромата си). Добавете бекона и продължете по горния начин.
* Винаги си заделяйте от водата, в която сте варили тестените изделия. Ако ви се виждат сухи или искате да бъдат по-сочни, винаги можете да добавите малко от тази вода.