Вкусни и бързи спагети

вход през zajenata.bg
817673
Спагети по китайски

Спагети по китайски

Необходими продукти:

500 г пилешко филе
3 големи скилидки чесън
3 с.л. тъмен соев сос
1/2 ч.л. джинджифил
1 с.л. горчица
1 с.л. олио
2 с.л. пресен лимонов сок
сол и черен пипер
1 с.л. водка
1/2 ч.л. мед (или захар)
370 г оризови спагети
1 бр. малка люта чушка, без семките, нарязана на ситно - по желание
1 глава лук
1 бр. малка тиквичка
1 бр. морков
1 бр. чушка
3 с.л. олио
2-3 капки сусамово олио

Начин на приготвяне:

Пилешкото филе се нарязва на дълги, тесни ивички. В купа се смесват соевия сос, горчицата, джинджифила, меда, водката, олиото, сол и черен пипер. Месото се поставя в купата, разбърква се добре и се оставя да се маринова за около 20 минути. Моркова, тиквичката и чушката се нарязват на ивички (или с белачка за краставици), лукът - на полумесеци и се разделя с ръце на ивички. Оризовите спагети се сваряват според инструкцията на производителя и след това се отцеждат много добре. Загряват се силно 2 с.л. олио в уок или дълбок тиган (до пушек) и се добавя пилешкото филе. Пържи се около 3-4 минути, като се разбърква. Изважда се с решетъчна лъжица и се поставя на топло място. Добавят се още 1 с.л. олио в тигана и зеленчуците. Пържат се, като се разбърква 3-4 минути, докато омекнат, но са леко хрупкави. Добавят се добре отцедените спагети в тигана. Връща се в тигана и пилешкото месо, заедно с отделения сок. Подправя се на вкус със сол и черен пипер, ако е необходимо. Добавят се няколко капки сусамово олио и се разбърква. Сервират се веднага, поръсени с малко ситно нарязан пресен магданоз.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft