Спагети с риба тон по Италиански
1 консерва риба тон
5-6 бр. големи домати (може и доматен сос)
2 скилидки чесън
1 бр. морков
сол
щипка черен пипер
3-4 с.л. зехтин
босилек
щипка заха
В подсолена вряща вода се пускат доматите и моркова за около 5 минути. Изваждат се, изчаква се малко да поизстинат и се обелват. Добавя се чесъна и се пасира с пасатор, докато се получи пюре. В по-голям тиган се слага зехтинът да се загрее и се добавя полученото пюре. Добавя се 1/3 ч.ч. вода. Добавя се сол на вкус, захарта и черният пипер. След като поври 15-20 минути на слаб огън се добавя и консервата от риба тон. Оставя се да поври още 5 минути и на края се поръсва с босилека. Сваряват се спагетите или макарони по избор, прецеждат се от водата и в подходящ съд се обърква всичко. По желание може да се поръсят с пармезан/кашкавал и малко зехтин.