Пиле Жулиен на тиган
* 2-3 бр. пилешки гърди
* 250-300 г гъби
* 2-3 бр. кисели краставички
* шунка
* 5-6 с.л. доматен сос
* 4 с.л. заквасена сметана
* 2 с.л. олио парче масло
* подправка за пиле Picantina или смес от подправки по избор
* настърган кашкавал
* пържени картофи
Пилешкото се нарязва на тънки дълги лентички, подсушава се и се поръсва с подправката за пиле. Затопля се мазнината и пилешкото се поставя едно по едно в нея, запържва се до омекване на месото, добавят се нарязаните на филийки гъби и нарязаните на ивички шунка и се задушава още 10 минути. След тях се слагат и нарязаните на лентички краставички, като всичко вкупом се задушава допълнително около 5 минути. Идва ред на доматеният сос - добавя се постепенно и се разбърква, а след него и сметаната, пак се разбърква добре и се оставя на слаб огън за около още 5 минути. Изпържват се картофите. Месото се сервира върху канапе от пържени картофи и се поръсва с настърган кашкавал.