Чорбаджийска пърженица
* 500 г свинско бон филе
* 100 г сирене
* 4 бр. яйца
* 2 бр. домати
* 2 бр. печени чушки
* 1 бр. краставица
* 1 глава червен кромид лук
* 10-15 бр. гъби печурки
* 50 г масло
* 50 мл бяло вино
* 1 ч.л. вегета
* черен пипер
* 2-3 стръка магданоз
* сол
* люти чушки по желание
От месото се отделят ципите, нарязва се на равномерни кубчета и се овкусява със сол и черен пипер. Запържва се до златисто в сгорещеното масло, прибавя се нарязаната на едри ленти или кубчета краставица и се разбърква. Пържи се около 5 минути, като от време на време се разбърква, и се слага нарязаният на полумесеци лук. Доматите се обелват на тънки лентички, така че по-късно кората да се използва за декорация. Месестата им част се нарязва на ситно и се поставя в пърженицата. Залива се с виното, разбърква се и се изчаква виното да се изпари. Прибавят се нарязаните чушки, овкусява се с вегетата, сол и черен пипер и силата на котлона се намалява. Пържи се още 3-4 минути, натрошава се сиренето и се разбърква. В пърженицата се правят вдлъбнатини и в тях се слагат яйцата. Изчаква се да се забулят и се поръсва с накълцания магданоз. Ястието се поднася на масата направо с тигана, като на всяка порция се пада по едно яйце. По желание може да се предложат няколко люти чушки.