Пилешки крилца със сос
4-8 пилешки крилца
3 с. л. светъл соев сос
1/2 глава лук
олио
1/4 чаена чаша "Уорчестър"
1/2 ч. л. сол
2 ч. л. захар
2-3 щипки сушен джинджифил
няколко едро счукани зърна черен пипер
1 с. л. царевично брашно
• Измитите и подсушени крилца се напръскват със соевия сос и престояват така няколко часа на хладно.
• Изпържват се до златисто и се отцеждат върху салфетка.
• Отделно се разбърква сосът "Уорчестър" със солта, захарта, черният пипер и 1 и 1/4 чаена чаша вода.
• В малко олио се запържва ситно нарязаният кромид и се прибавят смленият джинджифил и запържените крилца.
• Изсипва се върху тях приготвеният сос, похлупва се и се задушава 8-10 минути.
• Отделно се разбърква царевичното брашно с 2 с. л. вода, сипва се в соса и се държи на огъня, докато сместа се сгъсти.
• Крилцата се слагат в подходящо плато и се поливат със соса.