Сьомга със сос
4 х 200 г филе от сьомга
олио
смлян черен пипер
морска сол
8 броя узрели домата
1 връзка босилек
1 скилидка чесън, ситно накълцана
1 малка глава кромид лук, ситно нарязана
настъргана кора от 1 лимон
4 резена лимон
3 с. л. зехтин
• Доматите се обелват и нарязват на четвъртинки.
• Отстраняват се семената, след което се нарязват на дребно, като се запазва сокът.
• Прехвърлят се в купа и се поливат със зехтин.
• Добавят се ситно нарязаният босилек, чесънът, лукът и кората от лимон.
• Всичко се разбърква и се оставя да престои.
• Грил-тиган се сгорещява на котлона и се напръсква с олио.
• Филето сьомга се подправя с черен пипер и сол, след което се намаслява с олио, с помощта на четка.
• Пържи се по 4-5 минути от всяка страна.
• Рибата се гарнира с лимонови резени и доматения сос.
• Филето сьомга се поднася веднага.