Спагети Карбонара
300 г спагети
100 г Панчета (бекон)
2 жълтъка
шепа настъргано сирене Пармиджано
шепа настъргано сирене Пекорино
сол и смлян черен пипер
1 с. л. зехтин
• Спагетите се сваряват според указанията на опаковката.
• Отцеждат се, като се запазват 2 с. л. от водата.
• Панчетата се нарязва на кубчета.
• Запържа се до златист цвят в сгорещената мазнина.
• Към изпържената панчета се добавят отцедените спагети.
• Всичко се разбърква и се сваля от котлона.
• В купа се разбиват жълтъците със сирената, като се добавят 1-2 с. л. от запазената вода.
• Сосът се подправя със сол и смлян черен пипер на вкус.
• В купата се изсипват спагетите с панчета.
• Ястието се разбърква добре (от топлината на спагетите жълтъците ще се сгъстят и ще се получи нежен, кремообразен сос).
• Спагетите Карбоната се разпределят по чинии и се поднасят веднага.