Сочни свински шишчета
1 кг свинско месо от плешката
200 г бекон или пушени гърди
2 глави кромид лук
250 мл (1 ч.ч.) сухо бяло вино
1/4 ч. л. млян кимион
1/4 ч. л. смлян черен пипер
1/4 ч. л. стрита чубрица
люти чушки
сол
• Месото се нарязва на кубчета.
• Поставя се в купа с капак.
• Поръсва се със ситно нарязан лук и подправките (без солта).
• Залива се с виното и се похлупва.
• Оставя се в хладилник за една нощ.
• Месото се посолява и се разбърква.
• Нанизват се на шишчета месо, бекон и тук-там люта чушка.
• Пекат се на скара, като от време на време се пръскат с маринатата.
• Изпечените шишчета се връщат в съда.
• Оставят се на топло 10 минути, за да поеме месото отделения сок.
• Приготвени по този начин шишчетата от свинско месо остават сочни.