Празнична торта Трюфел
6 бр. яйца
100 г захар
100 г масло
100 г течен шоколад
100 г галета
60 г брашно
10 г бакпулвер (1 пакетче)
За крема:
500 мл сметана
125 мл прясно мляко
150 г бял шоколад
500 г натурален шоколад
Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се маслото, което е размекнато. Сухите съставки - галета, брашно и бакпулвер, се смесват и заедно с течния шоколад се прибавят към сместа. Всичко внимателно се разбърква до получаване на еднородна смес и се изсипва в тортена форма. Пече се около 15 минути в предварително загрята фурна до 220 С, след това фурната се намалява на 180 С и се пече още 20 минути. Сметаната и млякото за крема се слагат да заврят. Шоколадите се натрошават в голям съд. Към тях се прибавя заврялата смес и се бърка до получаването на хомогенна маса. Блатът се разрязва на 3 части. Всяка от тях се маже с крем. Най-отгоре се маже обилно с крем. Малко от крема се заделя. Тортата се оставя в хладилник за около 10 часа. След като се е стегнала се залива с останалия крем, който предварително е разтопен на водна баня.