Рецепти за празнични торти

вход през zajenata.bg
130881

Шарлота с кифли

3 бр. виенски кифли или кроасани
2 ч.ч. захар
плодовете от 1 компот кайсии или праскови
4 бр. яйца
2 ванилии
1 л прясно мляко
50 г масло

На дъното на тортена форма или подходяща тавичка се карамелизира 1 ч.ч. захар. Съдът се дръпва настрани и върху карамела се нареждат един ред нарязани на кръгчета виенски кифли и един ред плодове от компот. Отгоре се нарежда още един ред виенски кифли. След това се залива с яйцата, разбити с 1 ч.ч. захар, 2 ванилии и прясното мляко. Най-отгоре се нарязва маслото на малки парченца. Пече се в умерена фурна около 40 минути. След изваждане от фурната се обръща веднага в тортена чиния.
Ако на дъното на формата остане карамел, се сипва малко вода и се разтваря карамелът върху топъл котлон, след което с този сироп се сиропира сладкиша.

1 2 3
4
5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft