Шарлота с кифли
3 бр. виенски кифли или кроасани
2 ч.ч. захар
плодовете от 1 компот кайсии или праскови
4 бр. яйца
2 ванилии
1 л прясно мляко
50 г масло
На дъното на тортена форма или подходяща тавичка се карамелизира 1 ч.ч. захар. Съдът се дръпва настрани и върху карамела се нареждат един ред нарязани на кръгчета виенски кифли и един ред плодове от компот. Отгоре се нарежда още един ред виенски кифли. След това се залива с яйцата, разбити с 1 ч.ч. захар, 2 ванилии и прясното мляко. Най-отгоре се нарязва маслото на малки парченца. Пече се в умерена фурна около 40 минути. След изваждане от фурната се обръща веднага в тортена чиния.
Ако на дъното на формата остане карамел, се сипва малко вода и се разтваря карамелът върху топъл котлон, след което с този сироп се сиропира сладкиша.