Рецепти за празнични торти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Шоколадова торта с бадеми и лешници
130881

Шоколадова торта с бадеми и лешници

300 г шоколад (70% какао)
150 г почистени бадеми
150 г лешници
1 ч.л. какао на прах
100 г пудра захар
255 г меко масло
6 бр. белтъци
6 бр. жълтъци
щипка сол

Фурната се загрява до 190 С. Тава с размери 20-25 см се застила с хартия за печене, като се покриват и стените. Намаслява се и се набрашнява. Бадемите и лешниците се поставят в блендер и се смилат. Прибавя се начупен на парченца шоколад и какао. Смилат се за 30 секунди. Прехвърлят се в купа. Отделно се разбива маслото със захарта. Прибавят се един по един жълтъците и след това шоколадовата паста. Отделно се разбиват белтъците с щипка сол на твърд сняг. Прибавят се 1/3 от белтъците към основното тесто и се разбърква внимателно. Добавят се и останалите белтъци и се разбъркват внимателно. Тестото се прехвърля в подготвената форма и се пече 1 час. Проверява се с клечка или шиш дали е готово (забодена в средата - трябва да излезе суха). Тортата се охлажда и се изважда от формата. Поръсва се с какао и се гарнира с разбита сметана, сладолед.

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft