Скумрия в пергамент
4 скумрии, 1/2 пакетче краве масло, 4 лимона, 1 лъжица семе от копър, 2 малки дафинови листа, 2 глави лук, магданоз, мащерка, черен пипер, сол.
Измитите и отцедени риби подсушете със салфетка. Поръсете със сол, черен пипер и сока от 2 лимона и оставете 15 мин на студено. В коремната кухина на всяка скумрия сложете по едно клонче магданоз и мащерка и по половин дафинов лист. Сложете ги върху намазана с маслото пергаментова хартия (всяка риба върху отделен лист). Около тях поръсете лука, нарязан на ситно, смето от копъра и наредете тънки кръгчета лимон. Загънете хартията добре. Наредете рибите в тавичка и печете във фурна, загрята на 200С, около 40 мин. Поднесете с пергамента. Подходящи гарнитури са пюре от грах или задушени в масло зеленчуци и салата.