Шницел с гъби
500 г мляно месо (телешко или смес) 0,01 л. олио
50 г масло
50 г кашкавал
1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
100 г брашно
150 г гъби
1 яйце
Сол на вкус
Дребно нарязаните пънчета на гъбите се задушават в половината масло. Месото се измесва добре с подправките (мерен пипер и сол) и се оформя на пет елипсовидни шницела. Всеки шницел се овалва в брашно от двете страни и се поставя в намазана с олио тавичка. Така шницелите се заличат за кратко време в умерена фурна, като при нужда се обръщат.
Тавичката се изважда от фурната. Лицевата страна на всеки шницел се намазва със смес от разбитото яйце. настъргания кашкавал и задушените парченца гъби. Върху тази смес се слагат шапчиците на гъбите, обърнати нагоре. В отвора на всяка шапчица се разпределя равномерно останалото масло и се поръсва с малко сол.
Така наредените полуизпечени шницели се запичат повторно и се поднасят с гарнитура от пържени картофи, украсена с клонче пресен магданоз.