25 Юни 2012
790609
Чушки със сирене и яйца
Спанак с ориз
Скумрия в пергамент
Тиквички на фурна
Филе с пикантен сос
Шишчета от дебърцини
Шницел с гъби
Яйца на очи с гъби
Яйца по панагюрски
Спанак с ориз
1 кг спанак, 2 кафени чашки растително масло, 2 главички кромид лук, 2 кафени чашки ориз, 1 супена лъжица доматено пюре, 1/2 връзка магданоз, джоджен (пресен или сушен), черен пипер и сол на вкус.
Лукът се нарязва на дребно и се задушава в мазнината. Прибавят се доматеното пюре (разредено с вода) и почистеният, измит и нарязан спанак. След задушаването на спанака се прибавят оризът и ситно нарязаните магданоз и джоджен. Ястието се залива с 5 кафени чашки гореща вода, подправя се на вкус с черен пипер и сол и се оставя да къкри на тих огън или се запича във фурна. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася с кисело мляко (по желание).
Бърза кухня
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари