Великденски ястия рецепти

вход през zajenata.bg
228496

Великденски сладкиш

500 г брашно
7 г суха мая (1 пакетче)
75 г захар
1 бр. яйце
кората на 1 лимон
250 мл топло прясно мляко
щипка сол
100 г масло
1 ванилия
За намазване:
1 бр. жълтък
1 с.л. прясно мляко

Разбиваме яйцата със захарта, добавяме олиото, брашното, маята, ванилията, кората на лимона, ванилията, солта и топлото мляко. Замесваме тесто от всички продукти. Оставяме го на топло място 1 час. Измесваме го добре и го разделяме на 2 топки., едната част разделяме на 4 топки. От всяка топка оформяме глава, ухо, крака и опашка на овцата. Останалото тесто правим на малки топчета, които залепваме едно за друго оформяйки тялото на овцата. Слагаме очи от черен пипер и ноздри от зърна кимион. Намазваме ги с разбития жълтък с мляко отгоре. Печем в загрята фурна около 20 минути.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
14
15 16
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft