Великденски ястия рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Великденски хляб рецепта
228501

Великденски хляб рецепта

300 мл хладка вода
1 с.л. сол
1 с.л. захар
1 кубче мая
около 1 кг брашно
5 бр. яйца - сварени и боядисани
1 бр. жълтък за намазване
олио
1 с.л. сусам за поръсване

Маята се размива във водата, захарта и солта. От разтворената мая и почти всичкото брашно се омесва тесто - средно твърдо, като за питка. Оставя се да втаса добре докато удвои обема си, след което се омесва още веднъж. Взема се около 150 г от тестото, към него се добавя още малко брашно за да стане по-твърдо и се отделя настрани. Тестото се оформя на питка в тава, намазана с олио. Набождат се равномерно яйцата. От оставеното тесто се правят фитилчета. Те се обвиват около основата на яйцата, да се оформи нещо като гнездо. Питата се намазва с разбит с малко олио жълтък и се поръсва със сусам. Като втаса добре се пече в умерена фурна около 1 час.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
16
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft