Великденски ястия рецепти

вход през zajenata.bg
228477
Лесен козунак

Лесен козунак

4 бр. яйца
3 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. прясно мляко
1 бр. мая
1/2 ч.л. сода за хляб
кората на един лимон
брашно колокото поеме, приблизително около 1.2 кг
За пълнежа:
2 с.л. какао, 4-5 с.л. захар, нарязани ядки, сушени плодове по избор

Замесвате тестото от посочените продукти. След като сте готови, намазвате средно голям плик и в него поставяте тестото. Затваряте плика така, че вътре да има достатъчно въздух. Пространството е необходимо, защото тестото ще увеличи обема си 2 пъти - ще втаса. След това поставяте плика с тестото в хладилника, но не в камерата. Оставяте го да пренощува на студено.
На следващия ден с намазнени ръце го премесвате. Оставяте го да втаса. Премесвате малко отново с намазнени ръце, оформяте в желания вид тестото (по желание поставяте и пълнеж) и печете. 

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft