Лесен козунак
4 бр. яйца
3 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. прясно мляко
1 бр. мая
1/2 ч.л. сода за хляб
кората на един лимон
брашно колокото поеме, приблизително около 1.2 кг
За пълнежа:
2 с.л. какао, 4-5 с.л. захар, нарязани ядки, сушени плодове по избор
Замесвате тестото от посочените продукти. След като сте готови, намазвате средно голям плик и в него поставяте тестото. Затваряте плика така, че вътре да има достатъчно въздух. Пространството е необходимо, защото тестото ще увеличи обема си 2 пъти - ще втаса. След това поставяте плика с тестото в хладилника, но не в камерата. Оставяте го да пренощува на студено.
На следващия ден с намазнени ръце го премесвате. Оставяте го да втаса. Премесвате малко отново с намазнени ръце, оформяте в желания вид тестото (по желание поставяте и пълнеж) и печете.