Какво да сготвя от понеделник до петък

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
ВТОРНИК Картофи Болонезе
169972
ВТОРНИК Картофи Болонезе

ВТОРНИК Картофи Болонезе

4 броя (800 г) картофи
40 г настъргано сирене тип Чедър
20 г настърган Пармезан

1 с. л. зехтин
1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
400 г телешка кайма
400 г консервирани домати
2 с. л. доматено пюре
1 кубче телешки бульон
1 с. л. ситно нарязан босилек

• Картофите се почистват и се обелват.
• Сваряват се и се разрязват на половинки.
• Издълбават се, като се оставят стени 1 см.
• В тиган със сгорещен зехтин се запържват нарязаният лук и пресованият чесън.
• Прибавя се каймата и се запържва, докато стане кафява.
• Прибавят се нарязани на кубчета консервираните домати, доматеното пюре, кубчето бульон и босилек.
• Готви се, без да се захлупва 5 минути или докато сместа леко се сгъсти.
• Картофената маса (от издълбаването) се прибавя към каймата и се разбърква добре.
• Пълнят се картофите и се поставят в тава за печене.
• Поръсват се с настърганите кашкавали.
• Запичат се в предварително загрята фурна на горна скара за 5-7 минути или докато се разтопи кашкавалът.
• Картофите Болонезе се поднасят веднага.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft