ПЕТЪК Бекон с боб
4 резена бекон
1 с. л. олио или зехтин
1/2 глава кромид лук
1/2 зелена чушка
2 х 420 г консервиран печен боб в доматен сос
180 мл сос Барбекю
125 г кафява захар
60 мл ябълков оцет
2 с. л. дижонска горчица
• Фурната се загрява на 160 С.
• Лукът и чушките се почистват и нарязват на дребни кубчета.
• В средна купа се разбъркват сосът Барбекю, захарта, оцетът и горчицата.
• Резените бекон се нарязват на половинки по ширина.
• Голям тиган се загрява на среден огън.
• Изпържват се за кратко, след което се отцеждат върху кухненско руло.
• В същия тиган се сгорещява мазнината.
• Изпържват се лукът и чушката до омекване.
• Добавя се консервираният боб.
• Всичко се разбърква и се добавя захарната смес.
• Ястието се довежда до кипване.
• Прехвърля се в огнеупорна тава.
• Отгоре се нареждат изпържените резени бекон.
• Ястието се пече 2 часа, след което леко се охлажда.
• Печеният боб с бекон се разпределя по чинии и се поднася с хляб.