СРЯДА Гювеч с пресни зеленчуци
75 мл олио
100 г кромид лук
2 моркова
1 глава целина
1 с. л. доматено пюре
5-6 картофа
100 г зелен фасул
1 патладжан
3 чушки
1-2 тиквички
4-5 домата
1 с. л. червен пипер
сол
магданоз
• В мазнината последователно се слагат и се задушават почистените, измити и нарязани зеленчуци - лук, моркови, целина, зелен фасул, чушки, патладжани, тиквички, картофи и част от дребно нарязаните домати.
• Прибавя се червеният пипер.
• Ястието се залива с малко гореща вода.
• Пече се в предварително загрята фурна на 180 С до пълното омекване и запичане на зеленчука.
• Малко преди изваждането му от фурната се прибавят останалите нарязани червени домати.
• Гювечът с пресни (консервирани) зеленчуци се поднася, поръсен със ситно нарязан магданоз.