ЧЕТВЪРТЪК Къри от зеленчуци
2 см настърган джинджифил
или 1/2 ч. л. сух джинджифил
1 глава кромид лук
2 домата
1/2 ч. л. гарам масала
200 г кисело мляко
1 ч. л. сладък червен пипер
2-3 скилидки чесън
2 с. л. къри
100 мл прясно мляко
100 мл зеленчуков бульон
150 г тиквички
150 г зелен фасул
1 моркова
1 картоф
ситно нарязан кориандър
• В тигана се запържва ситно нарязан лук заедно с чесън и джинджифила.
• Прибавя се млякото и се оставя да ври 3 минути.
• Зеленчуците се нарязват на кубчета и се прибавят към млечната смес.
• Намалява се огъня и сместа се задушава до полуготовност.
• По необходимост се прибавят и 100 мл зеленчуков бульон.
• Доматите се нарязват на кубчета и се изсипват към сместа.
• Посолява се на вкус и се подправя с подправките.
• Добавя се киселото мляко и се задушава на тих огън, докато кърито не стане гъсто.
• По желанието зеленчуковото къри може да бъде поръсено със ситно нарязан кориандър.
• Зеленчуковото къри се сервира с питки чапати или ориз басмати.