Какво да сготвя от понеделник до петък

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
ЧЕТВЪРТЪК Къри от зеленчуци
169943
ЧЕТВЪРТЪК Къри от зеленчуци

ЧЕТВЪРТЪК Къри от зеленчуци

2 см настърган джинджифил
или 1/2 ч. л. сух джинджифил
1 глава кромид лук
2 домата
1/2 ч. л. гарам масала
200 г кисело мляко
1 ч. л. сладък червен пипер
2-3 скилидки чесън
2 с. л. къри
100 мл прясно мляко
100 мл зеленчуков бульон

150 г тиквички
150 г зелен фасул
1 моркова
1 картоф

ситно нарязан кориандър
 

• В тигана се запържва ситно нарязан лук заедно с чесън и джинджифила.
• Прибавя се млякото и се оставя да ври 3 минути.
• Зеленчуците се нарязват на кубчета и се прибавят към млечната смес.
• Намалява се огъня и сместа се задушава до полуготовност.
• По необходимост се прибавят и 100 мл зеленчуков бульон.
• Доматите се нарязват на кубчета и се изсипват към сместа.
• Посолява се на вкус и се подправя с подправките.
• Добавя се киселото мляко и се задушава на тих огън, докато кърито не стане гъсто.
• По желанието зеленчуковото къри може да бъде поръсено със ситно нарязан кориандър.
• Зеленчуковото къри се сервира с питки чапати или ориз басмати. 

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft