Ястия от гръцката кухня

вход през zajenata.bg
111975

Гръцки кюфтенца

3 филии сух бял хляб, без кората, 1 кг смляно месо(говеждо или телешко), 1 чаена лъжица оцет, 1 яйце, 1/4 чаена чаша ситно нарязан пресен джоджен или 1 супена лъжица сух, 1-2 чаена лъжица риган, 4-5 скилидки чесън, ситно нарязани, сол на вкус, брашно, зехтин.

 Накиснете хляба във вода, след това изстискайте леко. Смесете месото, оцета, яйцето, подправките и омесете добре. Оставете в хладилник за няколко час (най добре за цяла нощ) за да поеме месото ароматите.
Направете кюфтенца от сместа, оваляйте в брашно и изпържете в зехтина. Ако не искате да ги пържите, може да ги изпечете в гореща фурна за 10-15 минути, но в този случай не ги овалвайте в брашно. 

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft