19 Юни 2012
111975
Гръцка баклава
Панирани пълнени маслини по гръцки
Печена риба със зеленчуци
Фасул по гръцки
Чушки и патладжани по гръцки
Майонеза с бадеми по гръцки
Гръцки кюфтенца
Гръцки картофени кюфтета
Грах с домати по гръцки
Пиле с лимон по гръцки
Агнешки кебап по гръцки
Гръцки кюфтенца
3 филии сух бял хляб, без кората, 1 кг смляно месо(говеждо или телешко), 1 чаена лъжица оцет, 1 яйце, 1/4 чаена чаша ситно нарязан пресен джоджен или 1 супена лъжица сух, 1-2 чаена лъжица риган, 4-5 скилидки чесън, ситно нарязани, сол на вкус, брашно, зехтин.
Накиснете хляба във вода, след това изстискайте леко. Смесете месото, оцета, яйцето, подправките и омесете добре. Оставете в хладилник за няколко час (най добре за цяла нощ) за да поеме месото ароматите.
Направете кюфтенца от сместа, оваляйте в брашно и изпържете в зехтина. Ако не искате да ги пържите, може да ги изпечете в гореща фурна за 10-15 минути, но в този случай не ги овалвайте в брашно.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари