Ястия от гръцката кухня

вход през zajenata.bg
111959

Фасул по гръцки

300 г зрял фасул
12 големи глави лук
10 лъжици олио
1 л вода
червен пипер
сол
черен пипер

 Сваряваме един ден предварително почистения, изплакнат и накиснат във вода фасул до омекване във водата, в която е бил накиснат, след което прецеждаме. Изпържваме в олио нарязания на парченца лук до пожълтяване, прибавяме черен пипер, сол и червен пипер. Поставяме е намазана с олио тава ред фасул, ред лук и най-отгоре пак фасул. Поръсваме с олио, прибавяме бульон от фасула н запичаме в умерена фурна (около 20 минути). Поднасяме в съда, в който е готвено ястието.

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft