Ястия от гръцката кухня

вход през zajenata.bg
111959

Пиле с лимон по гръцки

1 пиле
1 лимон
50 г моркови
парченце целина
250 г гъби
60 г масло
100 г бадеми
150 г шери
1 яйце
4 лъжици сметана
250 г лук
черен пипер
сол

Натриваме пилето със сока от половин лимон, посоляваме, поръсваме черен пипер и изстискваме втората половинка на лимона в коремната кухина. Поставяме в малка тенджерка, заливаме с вряла вода така, че пилето да бъде потопено, прибавяме зеленчуците и варим на тих огън до омекване. Изваждаме омекналото пиле и го оставяме на топло място. Изпържваме в масло нарязаните на парченца гъби, заливаме със 100 г пилешки бульон, прибавяме шерито, попарените и обелени бадеми и претопляме. Разбиваме сметаната с яйцето, прибавяме на части малко горещ бульон и бием до сгъстяване. Прибавяме гъбената смес и заливаме със соса нарязаното на порции пиле.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft