Енчелади с чушки
1/4 чаена чаша олио, 1 голяма глава лук - ситно нарязана, 1 склидка чесън - ситно нарязана, 1 люта чушка чили, 2 червени пиперки - изчистени от семената, 4 домата, 1 дафинов лист, 2 супени лъжици ситно нарязан кориандър, 1 чаена чаша бульон - телешки, 1/2 чаена чаша сметана, 3 супени лъжици настърган кашкавал, доматен сос по избор, 12 броя тортили.
Загрейте в тиган половината от олиото и изсипете ситно нарязания лук, чесън и люта чушка (по-желание) и запържете до омекване. Добавете очистения и нарязан на тънки ивици сладък червен пипер и продължете да задушавате до омекване. След това сложете обелените и нарязани домати, даф. лист, кориандъра и добавете бъльона. Задушавайте 2-3 мин. Снемете от огъня и добавете сметаната и сол на вкус. Сложете от получената смес в средата на всяка тортила, сгънете ги на две и огънете краищата така че плънката да се закрие. Закрепете краищата с клечки за зъби.
В тиган загрейте останалото олио и изпржете енчиладите по 2 миниту от всяка страна до златисторозово. Сложете ги в чинията за сервиране и ги залейте с топъл доматен сос и посипете с настъргания кашкавал.