Вкусни ястия от Мексиканската кухня

вход през zajenata.bg
333261

Пилешко с чушки и ядки

500 г пилешко месо, 2 глави лук, 100 г орехи, 100 г фъстъци, 300 г червени пиперки, 2-3 люти чушки на вкус, 200 г лютеница(или доматено пюре), 30 г сусам, 3 супени лъжици какао, 3 супени лъжици захар, вегета, олио, сол на вкус, 50 г галета.

 Пилето се вари заедно със сол и половин глава ситно нарязан лук. Бульонът се отделя. Останалият лук се нарязва на ситно и се пържи заедно с предварително смлените ядки. Прибавя се лютеницата и се оставя малко да ври на бавен огън. Добавя се 0,5 л бульон заедно с предварително смлените (или счукани в хаванче) и попарени чушки. Подправя се със сол, захар, вегета и какао. Ястието се вари още 10-15 минути и се прибавя галетата. След още 5-10 минути е готово и тогава се слага раздробеното на късчета пилешко месо. Подходяща гарнитура е вареният ориз.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft