Вкусни ястия от Мексиканската кухня

вход през zajenata.bg
333285

Ориз с джоджен

2 чаена чаша дългозърнест бял ориз, 2 супени лъжици олио, 1/4 чаена чаша кромид лук, нярязан на ситно, 2 склидки чесън, нарязани на ситно, 4 чаени чаши гореща вода, 3/4 чаена лъжица сол (или на вкус), 20 броя пресни листа джоджен.

 В блендер или кухненски комбайн пюрирайте лука, чесъна и 1/2ч.ч. гореща вода. Загрейте силно олиото (но без да пуши), добавете ориза и пържете, като разбърквате докато стане прозрачен. Добавете пюрето от лука, разбъркайте и варете около 1 минута. Прибавете останалите 3 1/2ч.ч. гореща вода, ситно нарязания джоджен и солта. Варете на слаб огън, докато ориза се свари и течността се абсорбира, около 20 минути.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft