Мексиканско ястие с кайма
пакетче кайма, 1 чаена лъжица канела, 1 малка консерва сладка царевица ( около 300 г), 1 наденица, 1 голяма консерва обелени домати ( около 800 г) – или около 1 кг пресни домати, които се обелват много лесно - потапят се за минутка във вряла и след това в студена вода, настърган кашкавал за поръсване.
1.Каймата се запържва с канелата (колкото и странно да звучи, точно тя придава толкова приятния вкус на ястието)
2.В йенска тенджера или по-дълбока тавичка се подреждат:
-ред от запържената кайма
-ред сладка царевица
-ред наденица (предварително нарязана на кръгчета)
-2 реда обелени домати (също нарязани на кръгчета)
3.Ястието се запича за около 30 мин. във умерена фурна (180о -200о). На практика продуктите не се нуждаят от допълнителна обработка, необходимо е само да се запекат и ароматът на канелата да попие в цялото ястие.
4.В последните 5-10 мин. добавяме настъргания кашкавал. Запичаме.
5.Сервира се веднага.