17 Май 2012
333280
Гаспачо
Енчелади с чушки
Мексиканска супа от боб
Мексиканска салата
Мексиканско ястие с кайма
Пилешко с чушки и ядки
Текила с моркови
Ориз с джоджен
Пилешко фламбе с портокалов сок
Пиле с портокали по мексикански
Тиквички с млечна царевица
Мексикански тортили
Мексикански тортили
200 г брашно, 200 г царевично брашно, 1 кафена чашка мазнина - разтопена мас или олио, 200 г светла бира ( или вода), 1 чаена лъжица сол; примерен пълнеж - смляно или ситно нарязано варено или печено месо по избор, ситно нарязан лук, варени яйца, настърган кашкавал или сирене, лютив или сладък доматен сос със фасул, чили на прах.
Замесва се меко тесто от брашното, мазнината, бирата и солта, прави се на топки с големина на яйце. Остава се около 15 мин. да отлежи и се разточва на тънка питка с диаметър 12- 15 см. Пече се върху плоча (не много силно нагрята, за да не изгори. Тортилата се обръща в момента когато се получат мехурчета. Сервира се напълнена с пълнеж по желание или е като основа за други мексикански специалитети - енчелади.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари