Рецепти за постни ястия

вход през zajenata.bg
777882

Зрял фасул

Продукти:

500 г зрял фасул
2 глави лук
1 бр. морков
1 суха червена чушка (може и замразена от фризера)
1/2 ч.ч. доматен сок или 1-2 настъргани домата
2 с.л. подправка за боб (смес от джоджен, сушен лук, сушена червена чушка, сушена целина, сол и други)
1-2 с.л. червен пипер
3-4 с.л. олио
сол

Приготвяне:

Боба се накисва от вечерта в студена вода. На другия ден се измива и се слага да се вари заедно с нарязания лук, морков и цялата чушка. Така боба се вари на среден огън до готовност. След като е уврял се изважда червената чушка, изчаква се да поизстине и се отделя ципата. Почистената чушка нарязваме на ивички или накълцваме с нож. Целта е да се запазят по-големи парченца от нея. След това я прибавяме към боба и сипваме доматите, подправката и сол ако е необходимо (защото в самата подправка си има). Добавяме и олиото и оставаме боба да заври, така ври още около 10-15 минути и е готов за консумиране.
Ако няма готова подправка за боб се използва пресен или сушен джоджен 1-2 с.л. и 1 с.л. сушена или 2-3 пресни листа целина. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13
14
постни ястия
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft