Великденски ястия рецепти

вход през zajenata.bg
228496
Козуначени пиленца

Козуначени пиленца

330 г брашно
50 г захар
30-40 г меко масло
15-20 г свежа мая
125 мл прясно мляко
щипка сол
жълтък с няколко капки прясно мляко за намазване
за очичките на птичетата могат да се ползват ядки, черен пипер, стафиди или карамфил

Маята се размива в прясното, леко позатоплено мляко. Брашното се пресява, прави му се кладенче, в него се сипва захарта, щипката сол, мекото масло (със стайна температура, надробено на парчета) и замесва тесто, което се оставя покрито за половин час. После от тестото се късат топчета с тегло около 70 г (8-9 бр.), разточват на фитилчета и всяко се завързва, като на единият край се оформя човка и очички, на другият се правят 4-5 леки разреза и се оформя птича опашка. Намазват се с жълтък, редят се в тава застлана с готварска хартия и пекат на средна скара, 200-220 C до готовност.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15 16
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft