11 Април 2012
228489
Великденски курабийки
Пухкав козунак
Великденски пиленца
Великденски козунак
Лесен козунак
Великденска пита
Торта Великден
Козуначени пиленца
Великденски яйчени пиленца
Шарен козунак
Козуначено руло
Великденска салата
Празнично агне
Великденски сладкиш
Агнешки ребърца рецепта
Великденски хляб рецепта
Козуначено руло
500 мл прясно мляко
200 г захар
5 бр. яйца
настъргана лимонова кора
1 кубче мая
125 г масло
1.5 кг брашно
За плънката:
мармалад или по-гъсто сладко
счукани орехи
За намазване:
1 бр. жълтък
захар
счукани орехи
От продуктите се омесва козуначено тесто. Оставя се да втаса на топло докато удвои обема си. Омесва се повторно и се разделя на 3 топки, които се разточват на кори с дебелина 1 см. Намазват се с мармалад и орехи и се завиват на рула. Слагат се в кексови форми и се оставят да втасат още веднъж. Малко като се надигнат се намазват с разбит жълтък и се поръсват обилно със захар и орехи. Пекат се до зачервяване на умерена фурна.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари