Рецепти за вкусни ястия от Иван Звездев

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Панирано пилешко в лимонов сос
419072

Панирано пилешко в лимонов сос

Продукти

400-500 г пилешко филе
олио за пържене
ориз за гарнитура

За маринатата

2-3 с.л. соев сос
1 щипка смлян бял пипер
1 щипка захар

За панировката

1 яйце
1 пълна с.л. царевично нишесте /20-25 г/
1/4 ч.л. бакпулвер

За соса

1 лимон
2 с.л. лимонов сок
1/2 кубче пилешки бульон
1 с.л. пшенично нишесте
1 с.л. захар
1 капка жълта готварска боя

Приготвяне

1. Нарязваме на еднакви късчета пилешкото месо.
2. Поставяме го в купа, смесваме с маринатата. Оставяме да престои за половин час. Приготвяме панировката. В друга купа смесваме всички съставки, прехвърляме маринованото месо. Разбъркваме добре.
3. В тиган със сгорещена мазнина запържваме за няколко минути пилешките късчета.
4. Отцеждаме добре от мазнината.
5. Приготвяме соса. Почистваме 1/3 лимон от кората, накълцваме го на дребно. Прехвърляме го към пилешкия булон, разтворен в 200 мл вода. Добавяме нишестето, захарта и лимоновия сок, в който сме разтворили жълтата боя.
6. Сгорещяваме получилия се сос в тигана, където сме запържили месото.
7. След като започне да се сгъстява, прибавяме месото. Разбъркваме и поднасяме ястието, гарнирано с ориз.  

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft