Пилешки шишчета с праз и бекон
4 порции
Продукти
24 лентички шарен бекон
500 г пилешки гърди /бон филе/
2 стръка праз лук
За соса
6 с.л. соев сос
6 с.л. сладко бяло вино
1 с.л. захар
джинджифил или бял пипер по желание
Приготвяне
1. Разрязваме пилешките гърди по дължина, за да се получат по-тънки филийки, след което нарязваме на ивички.
2. Приготвяме соса. В купа смесваме съставките, разбъркваме и по желание добавяме джинджифил или бял пипер.
3. Завиваме натопено в сос пилешко късче в лентичка от бекона, като се стараем да пристегнем добре. Така навиваме цялото месо. Нарязваме праза с дължината на месните рулца. Набождаме на всяко шишче три рулца, а между тях поставяме по парче праз лук. Печем на умерено затоплена скара по 7-8 мин. от всяка страна, като периодично намазваме с маринатата.