Зеленчуци под коричка
2 порции
Продукти
2 сварени яйца
100 г зелени маслини
2 пресни домата /от консерва/
250 г консервирана царевица
1-2 чушки
1 глава кромид лук
10 г краве масло
2-3 с.л. олио
1 щипка захар
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. риган
сол на вкус
За коричката
30 г краве масло
2 с.л. брашно
2 яйца
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
Приготвяне
1. Предварително сваряваме двете яйца за 12-15 мин.
Запържваме за кратко в сгорещено олио наситнения лук.
2. Прибавяме нарязаните на кубчета чушки и домати. Поръсваме със сол и захар. Бъркаме на огъня периодично за 3-4 мин.
3. Добавяме царевицата и маслините, поръсваме с червен пипер и риган. Задушаваме за още 1-2 мин.
4. Разпределяме зеленчуците в две глинени гювечета. Подреждаме сварените и нарязани на колелца яйца върху зеленчуците.
5. В купа разбиваме всички съставки за коричката. Поливаме върху продуктите в гювечетата. Най-отгоре поставяме няколко бучки масло. Похлупваме и печем в умерено затоплена фурна на 180 градуса за 20 мин.