Свинско със суджук в гювеч
4 порции
Продукти
600 г свинска плешка /врат/
1 подкова суджук /200 г/
450 г микс от замразени зеленчуци /царевица, зелен фасул, морков, чушки/
2 скилидки чесън
6-8 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
сол на вкус
Приготвяне
1. В тиган сгорещяваме олиото, запържваме нарязаното на порции и осолено месо.
2. Прибавяме зеленчуците, разбъркваме и поръсваме със сол, червен пипер и чубрица. Поливаме с около 150-180 мл гореща вода.
3. Нарязваме суджука на по-дебели парчета, поставяме половината на дъното на глинен гювеч.
4. Прехвърляме месото и зеленчуците, добавяме едро нарязания чесън и останалия суджук. Похлупваме и поставяме във фурната. До 30-тата минута печем ястието на 200 градуса, след което намаляваме до 160-170 градуса и печем още 1 час.