Фитнес суши
Продукти
Необходими продукти за 1 руло
2 филийки прясна сьомга /80 г/
1/2 ч.ч. сварен ориз
1-2 с.л. крема сирене /20 г/
4-5 с.л. мариновано зеле /20 г/
ивици краставица
1 лист готварска оризова хартия
1-2 щипки подправка Тогараши /кора от мандарина, сусам, люта чушка/ или лют пипер /2 г/
уасаби, соев сос и маринован джинджифил за гарниране
Приготвяне
1. Накисваме оризовата хартия в съд с вода.
В единия край на увита с фолио дървена рогозка за суши поставяме ориза, като го оформяме на правоъгълник с ширина 2 пръста.
2. Отгоре подреждаме няколко пръчици краставица, оформяме ивица от крема сирене с помощта на пош. Поставяме и филийките сьомга. Добавяме още няколко ивици краставица и 1-2 с.л. от ситно нарязаното зеле.
3. Завиваме на руло, като притискаме добре рогозката.
4. Поръсваме омекналата оризова хартия с половината от останалото зеле и подправката Тогараши.
5. Прехвърляме отгоре оризовата ролка, която покриваме с останалото зеле. Внимателно увиваме с оризовата хартия.
6. Режем на колелца с навлажнен нож. Гарнираме с уасаби, соев сос и маринован джинджифил.