Пай с пилешки дробчета
Продукти
За тестото
1 жълтък
350 г брашно
175 г краве масло
4 с.л. вода
1 щипка сол
За плънката
300-400 г пилешки дробчета
300 г печурки
1-2 глави лук
150 г кашкавал
50-80 г краве масло
2-3 щипки индийско орехче
черен пипер и сол на вкус
Приготвяне
1. Поставяме съставките за тестото в купа и разбъркваме с миксер, за да се получи ронливо тесто.
2. Разделяме го на две части, разточваме кръгли кори с големината на формата за киш или тавата, в която ще печем. Поставяме първата кора и изтегляме краищата, така че да покрият стените на силиконовата форма.
3. Приготвяме плънката. Задушаваме за кратко нарязания на кубчета лук в сгорещено масло. Добавяме нарязаните на филийки гъби и пилешките дробчета.
4. Поръсваме с индийското орехче, солта и черния пипер. Разбъркваме и задушаваме до готовност. Прибавяме настъргания кашкавал.
5. Разбъркваме добре и прехвърляме върху тестото, което сме поставили във формата за печене.
6. Отгоре затваряме с другата тестяна кора, като притискаме леко.
7. Надупчваме повърхността на няколко места с върха на ножа. Печем в умерено загрята на 180-190 градуса фурна за 30-40 мин.