Рецепти за вкусни ястия от Иван Звездев

вход през zajenata.bg
419047

Пай с пилешки дробчета

Продукти


За тестото

1 жълтък
350 г брашно
175 г краве масло
4 с.л. вода
1 щипка сол

За плънката

300-400 г пилешки дробчета
300 г печурки
1-2 глави лук
150 г кашкавал
50-80 г краве масло
2-3 щипки индийско орехче
черен пипер и сол на вкус

Приготвяне

1. Поставяме съставките за тестото в купа и разбъркваме с миксер, за да се получи ронливо тесто.
2. Разделяме го на две части, разточваме кръгли кори с големината на формата за киш или тавата, в която ще печем. Поставяме първата кора и изтегляме краищата, така че да покрият стените на силиконовата форма.
3. Приготвяме плънката. Задушаваме за кратко нарязания на кубчета лук в сгорещено масло. Добавяме нарязаните на филийки гъби и пилешките дробчета.
4. Поръсваме с индийското орехче, солта и черния пипер. Разбъркваме и задушаваме до готовност. Прибавяме настъргания кашкавал.
5. Разбъркваме добре и прехвърляме върху тестото, което сме поставили във формата за печене.
6. Отгоре затваряме с другата тестяна кора, като притискаме леко.
7. Надупчваме повърхността на няколко места с върха на ножа. Печем в умерено загрята на 180-190 градуса фурна за 30-40 мин.
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft