Любими ястия от Италианската кухня

вход през zajenata.bg
122912

Панцанела

Продукти:
3 домата
1 краставица
1 глава червен лук
100 г черни маслини
6 филии хляб
2 скилидки чесън
6 с.л. зехтин
1 ч.л. сушен босилек
6 листенца пресен босилек
сол
1 опак. риба тон
Време за приготвяне:
20 минути

Как да го приготвим
Рецепта за Панцанела:
Доматите (3 бр) и краставицата (1 бр) се измиват и нарязват на едри кубчета, а червеният лук (1 глава) се почиства и нарязва на тънки полумесеци. Маслините (100 г) се почистват от костилките и се режат на колелца. Зеленчуците се смесват в купа и към тях се прибавя отцедената от соса консервирана риба тон (1 опак.). Хлябът (6 филии) се нарязва на кубчета и се смесва в купа със зехтина (6 с.л.), солта и сушения босилек (1 ч.л.). Всичко се разбърква много добре и се поставя в тавичка. Хлебчетата се изпичат на грил за не повече от 6-7 минути. Важно е да станат златисти и хрупкави. След това се изваждат и се оставят леко да се охладят. Добавят се към зеленчуците и салатата се подправя със сол и пресован чесън. По желание се овкусява и с малко лимонов сок. Украсява се с листенца пресен босилек.
 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft