Любими ястия от Италианската кухня

вход през zajenata.bg
122896

Лазаня с морски дарове

Продукти:
250 г кори за лазаня
250 г скариди
250 г калмари
2 скилидки чесън
2 с.л. праз
100 мл. сметана
2 жълтъка
1/2 кг спанак
2 с.л. лимонов сок
За сос бешамел:
1 с.л. брашно
1 с.л. зехтин
100 мл. мляко
1 с.л. пармезан
Време за приготвяне:
45 минути
Как да я приготвим
Лазанята (250 г) се пуска във вряща вода за 3-4 минути за да поомекне. Листата се пускат на проции за да не залепнат.
Морските дарове за запържват малко зехтин. Добавя се и счукан на ситно чесън (2 скилидки) и нарязан праз (2 с.л.). След около 3-4 минути се добавя сметаната (100 мл.) и жълтъците (2 бр). Бърка се 1-2 минути до лекото сгъстяване на соса.
Спанакът (1/2 кг) се попарва за няколко минути в подсолена вода и малко лимонов сок (2 с.л.).
Приготвя се сос бешамел, като се запържва брашното (1 с.л.) в зехтин (1 с.л.). След това се добавя млякото (100 мл.), на тънка струя, при непрекъснато бъркане. Накрая се добавя малко пармезан (1 с.л.).
В тава се нареждат пластовете лазаня, като между всеки два ката се редува плънка от морски дарове и спанак. Накрая за завършва със сос бешамел и се пече 20-30 минути, докато заливката получи хубав златист цвят.

 

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft